Sambusek cu carne tocata

de aziz in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 2806 vizualizari

 

Sambusek cu carne tocata picanta,cu spanac si feta,cu aluaturi diferite ca aluat foetaj,foi de placinta sau aluat de paine o sa gasiti in toate tarile Orientului Mijlociu in Turcia o sa-l gasiti sub denumirea de ,,Gozleme,,.......este pizza orientala delicioasa servita in orice restaurant sau in orice casa cu sau fara un motiv anume si ma refer la sarbatori sau pur si simplu in zile obisnuite......il puteti face ca mine prajit in ulei si calorios rau de tot :)))) sau la cuptor mai putin calorios si la fel de bun....................

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • o lingura drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • 250-300 ml lapte cald
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata de vita
  • o ceapa medie
  • cateva linguri pasta de tomate
  • sare,piper,paprica dulce
  • o jumatate lingurita chilli sau harrisa
  • patrunje verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu carne tocata:

Se pune drojdia cu zaharul si putin lapte cald la lichefiat. Se face o adancitura in mijlocul fainii din castron si se toarna drojdia. Lasam 20 minute sa se umfle, apoi adaugam sarea si laptele cald si framantam. La sfarsit se adauga uleiul de masline, se mai framanta aluatul o idee cat sa absoarba uleiul. Acoperim cu prosop si lasam 40 minute la crescut.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu pana se evapora tot lichidul. Punem pasta de tomate si condimentele, iar la sarsit patrunjelul tocat. Lasam la racit .


Se iau bucatele de aluat si se intind foi subtiri rotunde. Se pune carne tocata, se inchid in forma de semiluna sau ca pe placinte si prajim in ulei sau la cuptor. Nu este nevoie de mult ulei pentru prajit se pune doar o lingura doua pt fiecare portie.


Mie mi-au iesit 10 sambusek-uri........puteti servi cu salata asortata ,cu sos de iaurt cu castraveti.....mai exact cu ce va place.....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

aziz 1

21.06.2012, 16:10

iri_iri 1

21.06.2012, 19:31

...mmm, ce foame imi este!!!!

mamaieelena 1

21.06.2012, 20:41

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de zucchini cu ricotta