Sandvis Croque-monsieur

de RODIMUR in Sandvisuri, 20 Iun 2017 | 390 vizualizari

 

Există acum în Franța (și în alte țări din lume) peste 800 de rețete de croque-monsieur, pentru că fiecare chef, sau bucătar obișnuit a încercat să armonizeze ingredintele cu noile gusturi ale clientelei.
Am mâncat prima dată un croque-monsieur în sudul Franței, în vara anului 2000 și mi s-a părut foarte bun, dar mult mai tărziu mi-am dat seama cât de ușor este de făcut și că el este, de fapt, un sandviș cald, atât de bun și sățios la micul dejun.
Croque-monsieur se poate prepara la cuptor, în tigaie, sau la grill/sandwich maker.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine toast
  • 1 felie de șuncă
  • 1-2 felii de cașcaval
  • 20 grame de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis Croque-monsieur:

Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă.


Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos).


Se preîncălzește grill-ul sau sandwich maker-ul și, când temperatura este potrivită, se pune sandvișul la preparat. Cand sandvișul s-a rumenit bine, se scoate din sandwich maker și se pune în farfurie.


Cine vrea, poate să pună peste sandvișul proaspăt scos din aparat încă o felie de cașcaval, sau chiar de brânză topită feliată, ca să se topească puțin și să intre în textura pâinii. În acest caz, la prepararea sandvișului, nu se va unge cu unt și a doua felie, cea de deasupra.


Cine vrea ca sandvișul său să fie mai consistent, poate să mai pună o felie de șuncă, peste cea de cașcaval.


Cașcavalul se poate pune răzuit.

 

TIPS-URI

1

Folosiți pâine toast care se pretează foarte bine la acest tip de sandviș.

2

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie ușor tartinabil. În caz contrar, pâinea se va rupe, când veți încerca să întindeți untul rece de la frigider.

3

Croque-monsieur se mănâncă imediat ce este gata, cald.

4

Există foarte multe feluri de croque-monsieur, cu tot felul de ingrediente și rămâne la alegerea fiecăruia din care să-și facă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis Croque-monsieur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

24.06.2017, 13:48

Tare bune sandvișurile astea calde!

RODIMUR 1

24.06.2017, 14:35

Da, Miki! Și mie-mi plac! Și emană un miros atât de îmbietor...!

kytz 1

24.06.2017, 17:50

Spun prezent și aici !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cald cu branza si rosii