Sandvis Croque-monsieur

de RODIMUR in Sandvisuri, 20 Iun 2017 | 3265 vizualizari

 

Există acum în Franța (și în alte țări din lume) peste 800 de rețete de croque-monsieur, pentru că fiecare chef, sau bucătar obișnuit a încercat să armonizeze ingredintele cu noile gusturi ale clientelei.
Am mâncat prima dată un croque-monsieur în sudul Franței, în vara anului 2000 și mi s-a părut foarte bun, dar mult mai tărziu mi-am dat seama cât de ușor este de făcut și că el este, de fapt, un sandviș cald, atât de bun și sățios la micul dejun.
Croque-monsieur se poate prepara la cuptor, în tigaie, sau la grill/sandwich maker.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine toast
  • 1 felie de șuncă
  • 1-2 felii de cașcaval
  • 20 grame de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis Croque-monsieur:

Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă.

Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos).

Se preîncălzește grill-ul sau sandwich maker-ul și, când temperatura este potrivită, se pune sandvișul la preparat. Cand sandvișul s-a rumenit bine, se scoate din sandwich maker și se pune în farfurie.

Cine vrea, poate să pună peste sandvișul proaspăt scos din aparat încă o felie de cașcaval, sau chiar de brânză topită feliată, ca să se topească puțin și să intre în textura pâinii. În acest caz, la prepararea sandvișului, nu se va unge cu unt și a doua felie, cea de deasupra.

Cine vrea ca sandvișul său să fie mai consistent, poate să mai pună o felie de șuncă, peste cea de cașcaval.

Cașcavalul se poate pune răzuit.

TIPS-URI

1

Folosiți pâine toast care se pretează foarte bine la acest tip de sandviș.

2

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie ușor tartinabil. În caz contrar, pâinea se va rupe, când veți încerca să întindeți untul rece de la frigider.

3

Croque-monsieur se mănâncă imediat ce este gata, cald.

4

Există foarte multe feluri de croque-monsieur, cu tot felul de ingrediente și rămâne la alegerea fiecăruia din care să-și facă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis Croque-monsieur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

24.06.2017, 13:48

Tare bune sandvișurile astea calde!

RODIMUR 1

24.06.2017, 14:35

Da, Miki! Și mie-mi plac! Și emană un miros atât de îmbietor...!

kytz 1

24.06.2017, 17:50

Spun prezent și aici !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu salam, cascaval si legume