Sangerete

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 11576 vizualizari

Sangerete

 

INGREDIENTE

  • 2 kg plamani si slanina
  • 450 g paine uscata
  • sange
  • sare si piper
  • cuisoare
  • 3 cepe
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangerete:

Plamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg.


Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se toarna peste intreaga masa sangele, cat sa formeze o pasta tare. Se amesteca si se adauga dupa gust sare, piper, cateva cuisoare si ceapa tocata marunt si calita.


Cu aceasta compozitie se umplu matele groase, se leaga la capetesi se pun intr-un vas potrivit de mare si cu apa fiarta pentru a se fierbe, la foc potrivit 30-40 de minute.


Se considera fierte daca in urma intepaturii cu o scobitoare, din mate nu iese sange, ci numai un suc limpede.


Se scot cu strecuratoarea, sa nu se rupa si dupa ce se racesc se pun intr-un loc racoros.


Se servesc bucati groase si prajite in ulei sau untura.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sangerete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

babi5 1

18.12.2014, 07:08

Panacris 1

27.12.2016, 16:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cirnati de casa afumati