Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

de Ina in Peste, 12 Ian 2014 | 11981 vizualizari

 

Pentru ca pachetul de peste pe care l-am decongelat a fost cam mare, m-am gandit sa-l servim in mai multe preparate, astfel ca am pregatit si-o saramura de crap cu sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 2-3 rosii
  • jumatate de ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • un ardei iute mic
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi:

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua.

Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma.  Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :

Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute  si potrivim gustul cu sare si piper.

Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

12.01.2014, 21:37

Medi, m-a certat Costel ca pana am facut eu poze, i s-a racit mamaliga )) Ca i-am dat portia din poza, s-o pape

simona72 1

13.01.2014, 11:20

Vai ce bunatate de peste ai facut!!!

laura_n 1

13.01.2014, 20:12

baaii...eu cred ca ma mut cu totul la Fetesti )
Ina, pestele pt mine e ...best of!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii