Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

de Ina in Peste, 12 Ian 2014 | 6523 vizualizari

 

Pentru ca pachetul de peste pe care l-am decongelat a fost cam mare, m-am gandit sa-l servim in mai multe preparate, astfel ca am pregatit si-o saramura de crap cu sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 2-3 rosii
  • jumatate de ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • un ardei iute mic
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi:

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele sunt prea mari, le taiem in doua.


Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma. Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :


Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute si potrivim gustul cu sare si piper.


Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.


Servim fierbinte, cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ina 1

12.01.2014, 21:37

Medi, m-a certat Costel ca pana am facut eu poze, i s-a racit mamaliga )) Ca i-am dat portia din poza, s-o pape

simona72 1

13.01.2014, 11:20

Vai ce bunatate de peste ai facut!!!

laura_n 1

13.01.2014, 20:12

baaii...eu cred ca ma mut cu totul la Fetesti )
Ina, pestele pt mine e ...best of!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor