Saramură de macrou

de Panacris in Peste, 20 Ian 2013 | 1897 vizualizari

 

E prima oară când gătesc macrou;) După lungi căutări pe site, am descoperit senzaționala saramură de macrou a Oanei;) Așa că am ”purces” la treabă!

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspăt 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • ceapa galbenă 2 bucăți,
  • ardei verde 2 bucăți,
  • morcovi baby 6 bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii în bulion 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute. Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca mărunt, apoi se pun la dinstiuit, cu puțin ulei și apă. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, morcovii, verdeața și ardeiul iute, tocate mărunt, completându-se cu vin alb demisec, lăsîndu-se la fiert cca. 10 minute, până se îmbină gusturile. La final se adaugă usturoiul pisat. Peștele se prăjește pe grătarul incins, uns cu puțin ulei de măsline, cca. 5 minute pe fiecare parte. După ce s-a prăjit se pune în zeama de saramură și se servește cu mămăligă sau pâine, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

21.01.2013, 10:01

Sim0na 1

21.01.2013, 11:31

bunut tare

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:29

O reteta grozava..saramura-i gata banuiesc ca si mamaliguta...vin la masa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Peste cu busuioc