Saramura de peste

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 21 Sep 2013 | 9633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de caras
  • 4 bucati file de crap
  • 4 bucati file de novac
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (sau dupa gust)
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute de cimbru
  • 2 linguri cu pasta/suc de rosii
  • 100 gr de faina alba de grau
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu.


Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa).


Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta/sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura sa dea in clocot de cateva ori.


Servim cu mamaliguta calda, optional.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

2

Pestele proaspat pierde mirosul de mal daca cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

3

Inainte de a cumpara peste, uitati-va la ochii si urechile acestuia: renuntati sa-l cumparati daca are ochii infundati in orbite sau urechile dezlipite de branhii.

4

Daca pestele nu are cap, atunci sa aveti in vedere ca, la un peste proaspat, carnea este bine prinsa de oase, iar solzii opun rezistenta la desprindere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

21.09.2013, 23:53

O reteta delicioasa Dya! arata grozav

MOKUSKA 1

23.04.2014, 17:10

Dya Daniela Andrei 1

23.04.2014, 18:10

Va multumesc! Pup cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap / caras