Saramura de peste

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 21 Sep 2013 | 10404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de caras
  • 4 bucati file de crap
  • 4 bucati file de novac
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (sau dupa gust)
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute de cimbru
  • 2 linguri cu pasta/suc de rosii
  • 100 gr de faina alba de grau
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu.


Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura sa dea in clocot de cateva ori.


Servim cu mamaliguta calda, optional.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

2

Pestele proaspat pierde mirosul de mal daca cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

3

Inainte de a cumpara peste, uitati-va la ochii si urechile acestuia: renuntati sa-l cumparati daca are ochii infundati in orbite sau urechile dezlipite de branhii.

4

Daca pestele nu are cap, atunci sa aveti in vedere ca, la un peste proaspat, carnea este bine prinsa de oase, iar solzii opun rezistenta la desprindere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

21.09.2013, 23:53

O reteta delicioasa Dya! arata grozav

MOKUSKA 1

23.04.2014, 17:10

Dya Daniela Andrei 1

23.04.2014, 18:10

Va multumesc! Pup cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii si usturoi