Saramura de peste cu legume coapte

de Constelatialeu in Crap / Caras, 1 Mai 2020 | 4796 vizualizari

 

Cum nu-i voie la pescuit, din motive motivate, am cumparat pestele, dar din ala viu, care cu greu a dat ortul popii....1 mai muncitoresc sarbatorit cu gratarel, dar nu inainte de a termina de pus rasadurile in gradina. Partea de pregatire a gratarului a revenit partii masculine, iar eu cu partea de curatat si pregatit saramura.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 1,600 kg (asta a fost mascul, a avut lapti)
  • 2 carasi cca 400 g (astia au fost femele, au avut icre)
  • sare grunjoasa
  • legume
  • 3 rosii mai mari
  • 1 si 1/2 capatana usturoi
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei usturati
  • apa minerala
  • piper
  • 1 ardei verde usturat
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu legume coapte:

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se presara un strat de sare grunjoasa, se lasa sa se incinga, apoi se asaza pestele. Inainte sa fie asezat pe gratar pestele se curata de solzi, apoi se taie pe burta si se scot intestinele, de la cap se scot branhiile si osul alb care se gaseste intre cap si corp, pe axa sirii spinarii, acel os amaraste daca este lasat. Se spala bine pestele, crapul se taie pe din doua pe lungime, pentru ca este mai mare si sa se poate frige mai bine, carasul se lasa intreg. Aceste operatiuni le-am facut cu o zi inainte, atunci cand am cumparat pestele, i-am dat un praf de sare si l-am bagat la frigider, pentru a doua zi cand am facut gratarul.

Se lasa pestele pe gratar sa se friga pe o parte, apoi se intoarce pe partea cealalta, cand este gata fript, se asaza intr-o tava sau vas incapator, se toarna cca 1/2 l apa minerala si se acopera cu o folie alimentara, se lasa asa cat timp coacem legumele. Asezam legumele- rosiile, ardeiul iute, ardeiul gras, usturoiul, ceapa- pe gratar si le coacem, dupa ce sunt bine coapte, se curata de coaja, se taie mai marunt si se asaza peste pestele fript. Taiem si ardeiul iute verde, presaram piper si ornam cu patrunjel verde, daca mai este nevoie, mai adaugam apa, invelim tava cu folie alimentara pana ne asezam la masa.Trebuie sa stea cel putin 30 min, sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap a la Sulina