Saramura de pui

de Sidy in Pui, 18 Oct 2012 | 3428 vizualizari

 

Saramura este un fel de mâncare cu specific românesc, bazat în general pe diferite feluri de carne cu legume.
Saramura de pui este o specialitate din sudul României mai ales, dar asta nu inseamna ca in celelalte parti ale tarii nu se face.
O reteta simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios.
De obicei saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...se poate servi si altfel...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.


Curatam si spalam bine si legumele.


Pulpele le dezosam.


Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.


Prajim toate bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.


Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.


Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.


Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.


Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.


Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt si dam la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos , cam 30 de minute la 180 de grade.


Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !


Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat ,dupa stersul cu paine.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

26.10.2012, 15:02

bun bun

mirela0911 1

26.10.2012, 22:26

Ooooo ce bun!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:34

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui