Saramura de pui

de MotanLaOale in Pui, 2 Ian 2019 | 6175 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate (500 g)
  • condiment pentru pui
  • boia dulce
  • boia iute
  • amestec de ierburi de gradina
  • piper
  • sare
  • 30 ml ulei
  • SARAMURA:
  • 30 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.

Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.

Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.

Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.

Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se pun pulpele la fript.

Se intorc de cateva ori pana de rumenesc frumos.

Intre timp se pune intr-o cratita uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se pun in cratita apa, ardeiul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pulpele sunt facute, se pun intr-un vas si se toarna peste ele zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

Se serveste cu mamaliga.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca mamaliga este de o zi, se poate pune pe gratar pentru 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui dezosate in saramura