Pulpe de pui in sos la cuptor

de mirela0911 in Pui, 19 Iun 2011 | 6747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui intregi
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt.boia dulce
  • 1/2 lgt. curry
  • 1 lg sos de soia
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg bulion
  • 1 lgt. oregano uscat
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lg faina
  • 3 lg smantana
  • patrunjel verde tocat pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos la cuptor:

Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua.


Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest sos in tava cu carne. Se presara deasupra oregano, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pt. cel putin o ora.


Inainte de a da tava la cuptor, se taie usturoiul feliute si se presara peste carne si frunzele de la cimbru se pun din loc in loc, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt 35-40 minute la 180 de grade. Dupa ce au trecut aceste minute, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt inca 30 minute sa se rumeneasca frumos pulpele.


Se scot pulpele din tava iar in sosul ramas se toarna amestecul facut din faina desfacuta in putina apa si smantana. Se lasa se dea cateva clocote pana se leaga sosul. A iesit delicios acest sos.


Se serveste cu cartofi piure alaturi de o salata de varza cu rosii (asa am servit noi).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

23.06.2011, 18:26

Ionela

adry88 1

03.07.2011, 12:44

Bya Ralu 1

26.01.2013, 22:35

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui