Pulpe de pui in sos la cuptor

de mirela0911 in Pui, 19 Iun 2011 | 10490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui intregi
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt.boia dulce
  • 1/2 lgt. curry
  • 1 lg sos de soia
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg bulion
  • 1 lgt. oregano uscat
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lg faina
  • 3 lg smantana
  • patrunjel verde tocat pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos la cuptor:

Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua.

Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest sos in tava cu carne. Se presara deasupra oregano, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pt. cel putin o ora.

Inainte de a da tava la cuptor, se taie usturoiul feliute si se presara peste carne si frunzele de la cimbru se pun din loc in loc, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt 35-40 minute la 180 de grade. Dupa ce au trecut aceste minute, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt inca 30 minute sa se rumeneasca frumos pulpele.

Se scot pulpele din tava iar in sosul ramas se toarna amestecul facut din faina desfacuta in putina apa si smantana. Se lasa se dea cateva clocote pana se leaga sosul. A iesit delicios acest sos.

Se serveste cu cartofi piure alaturi de o salata de varza cu rosii (asa am servit noi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui