Saratele

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2010 | 10135 vizualizari

 

Am vazut reteta la Lily_Musat , am injumatatit cantitatile, am mai adaugat ceva in plus si au iesit niste saratele delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g branza sarata
  • 75 ml ulei
  • 100 ml apa calda
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • boia dulce
  • chimen
  • un varf de lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Am pus toate ingredientele la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Cand a fost gata l+am impartit in bilute potrivite, apoi le-am copt la aparatul de vafe pana s-au rumenit (neuns in prealabil).

TIPS-URI

1

Daca vreti sa iasa nu foarte crocante, puteti adauga un varf de cutit de bicarbonat de amoniu in compozitie.

2

Eu am avut o telemea de vaca nu prea sarata, de aceea am mai completat cu sare. Dar de exemplu in cazul branzei de oi care e mai sarata, nu mai e nevoie de sare suplimentar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

madi_marin 1

12.02.2010, 09:41

Fetelor...ma bucur ca va plac. nici aparatul nu e scump. eu l-am comandat la Quelle....

Miha 1

12.02.2010, 10:14

Mai exista Quelle? Auzisem ca-s pe cale de faliment. Si eu tot de la ei am luat aparatul, acu vreo 2 ani. Maiiii...cred ca mai bine fac covrigei.

madi_marin 1

12.02.2010, 13:37

mai exista Quelle...eu anul trecut mi-am luat aparatul...... buni si covrigeii....

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Clatite la cuptor cu spanac si branza