Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 2358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri apa calduta
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet drojdie proaspata (25 g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • susan
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.


Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.


Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia.


Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum pesmetul.


Adaugam smantana si incepem sa framantam bine aluatul timp de 5 minute.


Acoperim apoi vasul si il lasam sa se odihneasca 15 minute.


Impartim aluatul in 4 bucati.


Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.


Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.


Taiem foaia in fasiute inguste folosind cutitul.


Ungem apoi foaia cu oul batut cu un praf de sare si presaram peste unele susan, peste altele oregano uscat (eu am combinat susanul cu oregano, au iesit super!) apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Se pastreaza in caserole.


Se pot servi alaturi de o bere rece.


Spor la rontait!

 

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente obtinem 4 tavi de saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

11.08.2013, 23:13

Babi

laura_n 1

12.08.2013, 18:26

astea dau dependenta

Angelina_Elena 1

12.08.2013, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Saratele