Saratele cu chimen

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 860 vizualizari

 

Pentru o gustare, pentru o seara cu prietenii sau pentru un mic dejun rapid sunt ideale saratelele. Eu le-am facut cu chimen, voua daca nu va place il puteti elimina si inlocui cu seminte de mac sau susan. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele-cu-chimen/
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 ml apa calda
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (7,5 g)
  • 2 linguri de untura
  • 500 g faina
  • chimen
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen:

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare.

Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Presaram seminte de chimen si deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Mi-au iesit 2 tavi din acaeasta compozitie. Eu am mai presarat sare si deasupra saratelelor pentru ca nu mi s-au parut suficient de sarate.
 

TIPS-URI

1

Se pot pune si seminte de mac sau susan, dar doar deasupra saratelelor, nu si in compozitie.

2

Puteti adauga mai multa sare in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

noiinbucatarie 1

02.11.2016, 09:08

Da, promit ca voi aduce cand vin prin Turda

mihaelar63 1

02.11.2016, 23:37

Cu mare drag

noiinbucatarie 1

03.11.2016, 08:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu untura