Saratele cu mozzarella si parmezan

de MyCookingLife in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2011 | 4687 vizualizari

 

Incredibil de fragede, gustoase, perfecte pentru o gustare sau aperitiv! Eu mereu fac cel putin cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasa
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • mac
  • susan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura lapte
  • cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mozzarella si parmezan:

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit, se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine. La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).


Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.

 

TIPS-URI

1

1. Se pot rasuci cand se aseaza in tava - pentru aspect.

2

2. Se poate adauga in compozitie boia dulce, chilli, oregano sau busuioc macinat - atunci cand sunt servite ca aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

30.12.2011, 21:41

tare bine arata !

Lau 1

04.01.2012, 20:28

faine si bune alaturi de o bere

mihaelar63 1

07.04.2017, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Saratele fragede cu cascaval