Saratele cu telemea si chimen

de Carmen_g in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2015 | 4578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g telemea
  • 10 linguri cu smantana
  • 200 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 2 linguri cu chimen
  • 1 lingurita sare( daca nu e prea sarata telemeaua)
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si chimen:

Se amesteca toate ingredientele  si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Se imparte aluatul in doua parti egale si fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt de dimensiunea tavii de la cuptor. Cu o rola de pizza se taie saratele de dimensiunea dorita. Prefer sa intind aluatul direct pe hartie de copt pentru a nu manevra foarte mult saratelele si sa-si piarda forma.

Se transfera totul in tava si se coace 15-20 minute sau pana cand saratelele sunt usor rumene.

 

TIPS-URI

1

Inainte sa le pun la cuptor, eu am presarat si cateva seminte de susan peste saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si chimen" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

monik80 1

17.03.2015, 21:00

ff bune

mihaelar63 1

28.03.2015, 11:06

anaion 1

06.04.2017, 10:30

excelente saratelele ,mersi frumos pentru postare ,sa aveti o zi buna dragi bucatarasi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea