Saratele fragede cu cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2012 | 19185 vizualizari

 

Foarte fragede, foarte bune, da' nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Adica sa stati cateva ore in bucatarie langa cuptorul aprins cand afara sunt 30 C.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 galbenus de ou
  • -250 g unt/margarina (am pus Cremino, care e un amestec de unt cu margarina)
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -100 ml lapte
  • -1 lingurita zahar + -1 ou batut
  • -chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
  • -cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede cu cascaval:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.) Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.

Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se unge cu ou batut, se presara chimen si cascaval din belsug. Se taie bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii. Sunt foarte bune si merg de minune cu o bere cu lamaie. ;) (Altfel de bere nu-mi place.) :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Saratele fragede cu cascaval-0
Saratele fragede cu cascaval-1
Saratele fragede cu cascaval-2
Saratele fragede cu cascaval-3
Saratele fragede cu cascaval-4
Saratele fragede cu cascaval-5

COMENTARII (22)

iri_iri

iri_iri 1

02.05.2012, 22:53

pot sa ma servesc ca tare ma tenteaza

jolygina

jolygina 1

02.05.2012, 23:43

place

Criss

Criss 1

03.05.2012, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!