Sarlota

de Gergiana S in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 1082 vizualizari

 

Este o reteta usor de realizat, cu timp scurt de preparare si ingrediente la indemana oricui. In prepararea ei se pot adauga fructe, poate fi transformata cu usurinta intr-un tort. Eu insa am ales o varianta simpla.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte(sau zeama de compot)
  • 200 gr zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • esenta rom,esenta vanilie
  • 2 lg cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota:

Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci")

Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Cand compozitia de ou s-a racit se amesteca cu frisca batuta.Se imparte in 2.Intr-una se aduaga esenta de vanilie, iar in cealalta esenta de rom si cacaoa.

Intr-o tava acoperita cu folie alimentara se toarna compozitia de vanilie, apoi cea de cacao.Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Cand este gata se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu :P

 

TIPS-URI

1

de data aceasta am folosit forme individuale din silicon, pe care le-am stropit cu apa rece inainte de a turna sarlota, iar cand am scos le-am tinut timp de un minut intr-un vas in care am pus apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarlota-0
Sarlota-1
Sarlota-2
Sarlota-3
Sarlota-4
Sarlota-5
Sarlota-6
Sarlota-7

COMENTARII (14)

Rux

Rux 1

18.01.2014, 20:28

O bunatate!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

18.01.2014, 22:39

Renataedina

Renataedina 1

18.01.2014, 22:39

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03