Sarlota

de Gergiana S in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 11087 vizualizari

 

Este o reteta usor de realizat, cu timp scurt de preparare si ingrediente la indemana oricui. In prepararea ei se pot adauga fructe, poate fi transformata cu usurinta intr-un tort. Eu insa am ales o varianta simpla.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte(sau zeama de compot)
  • 200 gr zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • esenta rom,esenta vanilie
  • 2 lg cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota:

Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci")

Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Cand compozitia de ou s-a racit se amesteca cu frisca batuta.Se imparte in 2.Intr-una se aduaga esenta de vanilie, iar in cealalta esenta de rom si cacaoa.

Intr-o tava acoperita cu folie alimentara se toarna compozitia de vanilie, apoi cea de cacao.Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Cand este gata se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu :P

TIPS-URI

1

de data aceasta am folosit forme individuale din silicon, pe care le-am stropit cu apa rece inainte de a turna sarlota, iar cand am scos le-am tinut timp de un minut intr-un vas in care am pus apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort-sarlota de iaurt cu caise