Sarlota cu mere

de mamaieelena in Dulciuri, 26 Oct 2010 | 3093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg mere
  • 1 plic cu frisca
  • 125ml lapte
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 1si jumatate pachet cu gelatina granulata
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu mere:

Merele se curata de coaja si de mijlocul cu seminte apoi se taie in cuburi.Se pun intr-o cratita cu putina apa si se lasa la foc pana se inmoaie si se pot face piure .Cand apa s-a evaporat se adauga zaharul si il lasam sa fiarba cateva clocote. Se ia cratita de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece iar intre timp punem gelatina cu putina apa la inmuiat.Cand merele sunt inca calde se pune gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei completa se poate pune si scortisoara in mere.


Separat intr-un bol facem frisca din care oprim doua linguri pentru ornat.Piureul de mere si cu frisca o amestecam cu o lingura de lemn si se poate pune intr-o forma dupa preferinta.Eu inainte de a o deserta am pus pe fundul formei folie de plastic ca sa o pot desprinde usor din forma.Deasupra se poate pune pandispan sau felii de chec cum am pus eu ca am avut un rest in casa.In 3-4 ore se poate consuma dar nu inainte de a-l orna cu frisca pe care am pus-o deoparte dar si cu ciocolata rasa cu cutitul de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

jolygina 1

31.10.2010, 22:46

asa este nadina la favorite buna rau

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:28

ce bun trebuie sa fieeee

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:58

yammy bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si budinca de vanilie