Sarmale

de alinutzika in Porc, 30 Iul 2011 | 2635 vizualizari

 

Foarte, foarte bune!!! Baietelul meu de 2 ani a mancat 4 sarmale dintr-o suflare..:)))

 

INGREDIENTE

  •  
  • 1,5 kg varza
  • 600 g carne tocata de porc
  • 3 felii de slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 70-100g orez
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • patrunjel, marar, dafin, cimbru
  • sare, piper, vegeta, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa tocata si morcovul razalit se pun la calit cu 2 linguri de ulei+ slanina taiata bucatele mici. Cand sunt aproape gata se adauga boiaua, apoi carnea tocata si se mai lasa 5 minute la foc mic, dupa care se adauga orezul si condimentele(sare, piper, vegeta, patrunjel), dupa gust. In acelasi timp se pune o cratita cu apa la fiert, se desfac frunzele de la varza si se pun la oparit 2–3 minute, cate 4–6 frunze o data, in apa care clocoteste.


In frunzele de varza oparite si taiate in forma dorita se pune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza.

Se aseaza pe fundul unei oale un rand de varza tocata,o crenguta de cimbru si una de marar si 2 foi de dafin, apoi sarmalele, iar deasupra se pun cateva foi de varza, cat sa acopere sarmalele. Se taie rosiile si se pun peste sarmale. Se acopera cu apa, se adauga bulionul si putina vegeta si se pun la foc mic cam 1,5-2 ore pana e fiert orezul.

Se ia oala cu sarmale si se pune intr-o patura groasa, invelita bine, pana in momentul servirii. Nu numai ca se mentin calde, dar si primesc un gust mai bun tinute asa.

Se servesc calde, simple sau cu smantana. Sunt foarte bune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Corinuta 1

01.08.2011, 12:26

adry88 1

04.08.2011, 11:57

place rau

alinutzika 1

13.10.2011, 17:06

va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor