Sarmalute cu ceafa afumata

de mirela0911 in Porc, 25 Dec 2010 | 2427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 lgt. de pasta de ardei
  • 1 lgt.boia
  • ulei 4-5lg
  • 250 g orez
  • sare, piper
  • frunze de varza murata 
  • 300 g ceafa afumata
  • varza verde si murata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ceafa afumata:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se amesteca bine bine.


Frunzele de varza le tinem putin in apa rece ca sa mai iasa din ele sarea si acreala daca sunt foarte acre. Dupa aceea se storc de apa, se taie inima la frunze si se pregatesc de impachetat sarmalele.


Ceafa afumata fiind cruda am pus-o la fiert inainte separat intr-o oala pana s-a facut pe jumate. Am taiat fideluta varza murata si varza verde. Dupa ce am terminat de impachetat cele 61 de sarmalute(atatea mi-au iesit) am inceput sa le asez in oala.


In fundul oalei am presarat varza murata taiata fideluta, apoi un rand de sarmale, ceafa am taiat-o in patru si am pus cate 2 bucati pe un rand, varza verde taiata si tot asa pana lea-m terminat. Deasupra am presarat varza murata taiata si am pus apa in care a fiert ceafa si am completat cu apa. Se da la fiert ca sa miroase bine in ajun de Craciun.


Va urez pofta buna Si Sarbatori Fericite!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

25.12.2010, 22:19

In sfarsit gasesc si sarmalute

MIUTA 1

26.12.2010, 22:21

super

nadina73 1

02.01.2011, 00:09

bune de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci