Sarmalute cu ceafa afumata

de mirela0911 in Porc, 25 Dec 2010 | 1796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 lgt. de pasta de ardei
  • 1 lgt.boia
  • ulei 4-5lg
  • 250 g orez
  • sare, piper
  • frunze de varza murata 
  • 300 g ceafa afumata
  • varza verde si murata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ceafa afumata:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se amesteca bine bine.


Frunzele de varza le tinem putin in apa rece ca sa mai iasa din ele sarea si acreala daca sunt foarte acre. Dupa aceea se storc de apa, se taie inima la frunze si se pregatesc de impachetat sarmalele.


Ceafa afumata fiind cruda am pus-o la fiert inainte separat intr-o oala pana s-a facut pe jumate. Am taiat fideluta varza murata si varza verde. Dupa ce am terminat de impachetat cele 61 de sarmalute(atatea mi-au iesit) am inceput sa le asez in oala.


In fundul oalei am presarat varza murata taiata fideluta, apoi un rand de sarmale, ceafa am taiat-o in patru si am pus cate 2 bucati pe un rand, varza verde taiata si tot asa pana lea-m terminat. Deasupra am presarat varza murata taiata si am pus apa in care a fiert ceafa si am completat cu apa. Se da la fiert ca sa miroase bine in ajun de Craciun.


Va urez pofta buna Si Sarbatori Fericite!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

25.12.2010, 22:19

In sfarsit gasesc si sarmalute

MIUTA 1

26.12.2010, 22:21

super

nadina73 1

02.01.2011, 00:09

bune de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din varza dulce