Sarmale cu carne de porc si curcan

de babi5 in Porc, 27 Apr 2013 | 4213 vizualizari

 

Ieri am facut sarmale ,pentru toata lumea ,, Aceasta reteta o am de la o Doamna Preoteasa si este foarte foarte buna .. deosebit de bune sunt sarmalutele .. nu ezitati sa incercati ,acum pentru Sf, Paste sunt un deliciu .. O sa va impresionati musafirii ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc
  • 300 grcarne curcan(eu am folosit piept )
  • 200 gr carne vita
  • 350 gr orez (bob lung )
  • sare ,
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • 4 cepe mai maricele
  • 1 legatura marar verde
  • foi dafin
  • o ramurica cimbru (daca nu aveti puneti in compozitie din comert nu mult ca amaraste )
  • 1 lingura miere albina
  • 1 lingura bulion
  • afumatura (eu am pus sunca de casa)
  • o varza murata mai maricica .
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc si curcan:

Se curata ceapa se toaca marunt apoi intr-o tigaie se pune uleiul ,se adauga ceapa si se caleste pina devine aurie ,se adauga piperul si boiaua si se mai lasa un minut .


Intr-un castron mai maricel punem carnea ,orezul spalat bine, ceapa,sare,vegeta ,mararul tocat ,afumatura tocata marunt ,bulionul si mierea ..se amesteca bine totul si se pune la o parte pina pregatim frunzele de varza . Apoi invelim sarmalele.


Intr-o oala punem varza tocata ramasa de la frunze ,foi de dafin si crenguta de cimbru, asezam sarmalele (eu le asez in forma de cerc si in mijloc las gol si pun varza tocata ca sa se poata lua bine cind servim ). punem apa calda si dam la foc ..lent pina cind sunt gata . Mai precis pina este si varza suficient de moale ..


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se serveste cu smintina si ardei iute proaspt sau murat .

2

daca nu doriti sa puneti afumatura in compozitie o puteti pune intre sarmale cind puneti la fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

cristeena20 1

29.04.2013, 17:33

wow..arata asa de bine!!!!si mi-e o pofta....

babi5 1

05.09.2013, 07:41

Rocsi

babi5 1

05.09.2013, 07:42

Cristena20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci