Muschiulet de porc impletit cu carnati

de Sidy in Porc, 26 Feb 2012 | 8316 vizualizari

 

Aveam in congelator doua bucati frumoase de muschiulet de porc de cand am taiat porcul.De atunci eram hotarata sa fac aceasta reteta deosebit de gustoasa.Si acum i-a venit randul..

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 200 g carnati proaspeti, in intestine de oaie
  • 2 linguri ulei masline
  • 200 ml vin
  • 1 lingurita chimion
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi
  • salvie
  • piper mozaic
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc impletit cu carnati:

Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb  cu usturoi mult (5-6 catei zdrobiti si mărunţiti ),salvie, chimion , piper rosu si negru proaspăt macinat, ulei de măsline , sare si vin.

Dupa cateva ore bune( de preferat de seara pina dimineata)se impletesc in 3 cei doi muschi cu carnatul si ceapa verde taiata in doua pe lungime.Stropesc muschiul cu cateva puf-uri de ulei.

Am asezat apoi, muschiuletul impletit ,pe o folie de aluminiu,destul de mare incat sa o pot impacheta la final.

Am impachetat strans si am pus folia intr-o tava cu marinada ramasa.

Am tinut-o in cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa acest interval,  se crapa folia deasupra cat sa se poata rumeni mai apoi si se fac niste buzunarase pentru a se putea introduce bucatile de usturoi. Se da inca 20 minute la cuptor, dupa ce s-a stropit in prealabil cu zeama din tava( daca mai trebuie , adaugam apa).

Muschiuletul se poate servi cu diferite garnituri de legume.

Eu l-am servit cu piure de cartofi, alaturi de muraturi.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc impletit cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:37

bun rau

mihaelar63 1

28.02.2012, 02:21

nici nu stau pe ganduri daca e cu carnat si chimen

Ina 1

28.02.2012, 13:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu muschiulet de porc