Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce

de Bya Ralu in Vita, 31 Oct 2014 | 4296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 tava de carne tocata de manzat
  • ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura de orez
  • 100 ml vin alb
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • foi de dafin,cimbru
  • vegeta,piepr ,boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce:

Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute.

Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si orezul si ciuperciile spalate si taiate marunt.

Se amesteca legumele calite cu carnea tocata,se adauga vegeta,piper si boia dulce.

Se impacheteaza sarmalutele si se pun pe o farfurie.

Se toaca putina varza,se pune pe fundul oalei,se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza sarmalele.

Deasuprase pune varza tocata, se condimenteaza cu sare si cimbru si foi de dafin.

Se pune vinul si cutia de rosii cuburi,se acopera cu un capac si se pune la foc pentru circa 2 ore.

Daca apa scade se adauga apa.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale