Chiftele in aluat de cartofi

de Lau in Vita, 29 Ian 2015 | 3490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 300 g telemea
  • 1 ou
  • 1 lingura margarina
  • 4 linguri faina
  • boia de ardei
  • turmenic(sau cury)
  • Chiftele
  • 300 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • pesmet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de cartofi:

Aluat-cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.


Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si condimente dupa gust.


Amestecam bine dupa care impartim compozitia in 2.In una adaugam boia de ardei si in cealalta tumernic.


Chiftele-ceapa o dam prin razatoare si o scurgem de apa,adaugam carnea,oul,patrunjelul tocat,usturoiul pisat si condimente dupa gust.


Amestecam bine dupa care cu mainele umede formam mici bilute care le prajim in ulei.


Luam cate o lingura din amestecul de cartofi si intindem pe masa infainata.


Asezam in mijloc chiftelele si le unim formand o chifla.


Trecem chifele prin pesmet si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptorul incalzit cca 15 min(sa se rumeasca putin)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

01.02.2015, 12:31

foarte fain arata!

Lau 1

01.02.2015, 12:55

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:33

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere