Chiftele in aluat de cartofi

de Lau in Vita, 29 Ian 2015 | 5744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 300 g telemea
  • 1 ou
  • 1 lingura margarina
  • 4 linguri faina
  • boia de ardei
  • turmenic(sau cury)
  • Chiftele
  • 300 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • pesmet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de cartofi:

Aluat-cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si condimente dupa gust.

Amestecam bine dupa care impartim compozitia in 2.In una adaugam boia de ardei si in cealalta tumernic.

Chiftele-ceapa o dam prin razatoare si o scurgem de apa,adaugam carnea,oul,patrunjelul tocat,usturoiul pisat si condimente  dupa gust.

Amestecam bine dupa care cu mainele umede formam mici bilute care le prajim in ulei.

Luam cate o lingura din amestecul de cartofi si intindem pe masa infainata.

Asezam in mijloc chiftelele si le unim formand o chifla.

Trecem chifele prin pesmet si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit cca 15 min(sa se rumeasca putin)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere