Vinete umplute la cuptor-reteta araba

de Mihaela11_jo in Vita, 28 Apr 2011 | 4940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 -5 vinete mari
  • 1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gm carne de vita macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof de marime medie 
  •  1 rosie
  • condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare , scortisoara, ghimbir,cardamom,nucsoara)
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri mazare de conserva
  • 1 lingurita sare
  • Pentru”patura “ de legume din tava
  • 4 rosii mari
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof
  • miezul de la vinete
  • 1 morcov
  • restul de conserva de mazare
  • 2 cuburi de Maggi de pui
  • 2 cani apa firbinte
  • sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi)
  • piper macinat proaspat dupa gust
  •  4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor-reteta araba:

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid.


Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe ambele fete pana iau o culoare aurie. Se scot pe un gratar ca sa se raceasca si sa se scurga surplusul de ulei. Se aseaza vinetele pe un platou.


Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline si se calesc intai cartoful, morcovii si ardeiul verde. Jumatate din cantitate se pune intr-un bol pentru umplutura pentru vinete si jumatate in tava, peste miezul de la vinete. Se calesc ceapa si carnea, dupa ce s-au sarat si condimentat, cca 10 minute. Se adauga in bolul pentru umplutura pentru vinete.


Rosiile se oparesc , de decojesc si se taie marunt: o rosie se adauga in bolul pentru umplutura si 4 in tava pentru a forma “ patura” de asezat vinetele. Se divizeaza mazarea: 4 linguri pentru umplutura si restul se pune in tava. Se umplu vinetele.


Cele 2 cuburi de Maggi de pui se dizolva in 2 cani de apa fierbinte si se pun peste legumele din tava; se macina piper deasupra si dupa gust se mai poate adauga sare. Se aseaza vinetele umplute peste “patura” de legume din tava si se stropesc cu 4 linguri de ulei de masline. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade 40 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasa. Se servesc cu garnitura de orez fiert simplu sau cu fidea ,masline verzi si muraturi asortate .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

30.04.2011, 22:36

Mona
Ruxy
Gaby

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:46

Mihaela11_jo 1

08.05.2011, 22:31

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gulas