Escalop de vita

de MOKUSKA in Vita, 7 Iul 2014 | 4274 vizualizari

 

Un preparat gustos si foarte rapid, avand in vedere ca am folosit carne de vita. Sa nu va fie frica sa folositi orice fel de legume in sosul dulce acrisor. De unde dulce acrisor? De la morcovi devine dulce si de la sucul de rosii acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pulpa vita (400 g)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 catei de usturoi
  • ½ kgrosii
  • sare
  • delikat (eu am folosit cel de casa)
  • piper
  • busuioc uscat
  • 100 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita:

Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti.


Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa intreg, toate se pun in uleiul in care am prajit carnea si se lasa foarte putin la calit, doar pana isi schimba culoarea. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se zdrobesc (eu am folosit blender) impreuna cu putin delikat. Sucul obtinut se toarna peste zarzavatul calit, se aseaza feliile de carne, se asezoneaza cu sare si busuioc. Sub capac se lasa la fiert pana carnea devine frageda (daca mai este nevoie se adauga putina supa sau apa fiarta).


Inainte de a lua vasul de pe foc se adauga putin piper si se scot cateii de usturoi.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu garnitura de piure de cartofi sau orez

2

feliile de carne sa nu fie foarte subtiri (cca de un deget)

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:32

Bun escalopul!

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:05

Nu de doua ca de 5 stele este

mirela0911 1

08.07.2014, 14:47

hmmmm ..... bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vita cu ciuperci