Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan

de mamaieelena in Vita, 10 Iun 2012 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mici:
  • 1 kg.carne de vita (cap de piept)
  • 200 g seu de vita
  • 1 os pentru supa
  • 20 g(1 lingurita cu varf) bicarbonat
  • 1/2 capatana de usturoi (depinde de care folosesti romanesc sau import)
  • cimbru
  • piper
  • 2 lingurita rese cu sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan:

Mai intai se spala osul si se pune la fiert cu o ceapa si cu un morcov. In acest timp se se toaca carnea si seul daca se poate cu o sita mai mica. Se curata usturoiul si se piseaza ca si mujdeiul cu un pic de sare. Carnea se amesteca in prima etapa cu sare, cimbru, piper si se da la rece pentru 30 de minute. Supa se poate face si cu o zi inainte. Deci supa gata facuta si racita se amesteca (nu toata) treptat cu carnea si se framanta bine pentru a se incorpora. Acum se poate adauga si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca foarte bine si destul de mult. In final se adauga si usturoiul treptat si se gusta in functie de cat dorim cu mai mult sau mai putin usturoi. Dupa ce iti dai seama ca este bine framantata carnea? Atunci cand ea sta batoasa la fel ca si frisca pentru prajituri. Daca aveti palnie de carnati este buna dar este bine sa va confectionati una mai groasa pentru mici sau cu mana se mai pot modela daca sunt putini. Eu i-am facut pe ai mei la tigaie. Dintr-un kilogram de carne ies aproximativ 22 de bucati. Nu am pus cantitati la cimbru si la piper ca acestea depind de gustul fiecaruia.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Mai fac o precizare eu am folosit 800 g carne de vita

2

200 g seu de vita

3

200 g carne de oaie

4

noua ne place foarte mult combinatia cu carnea de oaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

11.06.2012, 08:17

nu refuz

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:44

rocsi multumesc

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:44

sufletista multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Burgeri de casa cu cartofi prajiti