Sarmale cu ciuperci și nucă

de Panacris in Mancaruri de post, 21 Apr 2013 | 6458 vizualizari

 

O altă variantă de sarmale de post!

 

INGREDIENTE

  • varză murată cca. 2000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 500 g,
  • morcov 1 bucată,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • miez de nucă cca. 200 g,
  • orez cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci și nucă:

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit.


Între timp se pregătesc foile de varză. Se pregătesc sarmalele, se umplu cu umplutura de mai sus, se împachetează, apoi se așează în ceaun, se asezonează cu sare, boia, cimbru și mărar uscat, Se adaugă apă cât să acopere sarmalele, se pun la foc, pentru cca. 50 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă, bulionul, lăsându-se la fiert cca. 10 minte până se îmbină gusturile.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci și nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dana_Retetegg 1

21.04.2013, 21:38

ionela2682 1

22.04.2013, 09:17

Bunnnn....

Irina 1

24.04.2013, 09:46

interesant, n-am mancat niciodata sarmalute cu nuci.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)