Sarmale cu ciuperci și nucă

de Panacris in Mancaruri de post, 21 Apr 2013 | 7256 vizualizari

 

O altă variantă de sarmale de post!

 

INGREDIENTE

  • varză murată cca. 2000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 500 g,
  • morcov 1 bucată,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • miez de nucă cca. 200 g,
  • orez cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci și nucă:

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit.


Între timp se pregătesc foile de varză. Se pregătesc sarmalele, se umplu cu umplutura de mai sus, se împachetează, apoi se așează în ceaun, se asezonează cu sare, boia, cimbru și mărar uscat, Se adaugă apă cât să acopere sarmalele, se pun la foc, pentru cca. 50 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă, bulionul, lăsându-se la fiert cca. 10 minte până se îmbină gusturile.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci și nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dana_Retetegg 1

21.04.2013, 21:38

ionela2682 1

22.04.2013, 09:17

Bunnnn....

Irina 1

24.04.2013, 09:46

interesant, n-am mancat niciodata sarmalute cu nuci.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu gogonele murate