Sarmale cu jumări

de ionix in Porc, 8 Mar 2010 | 4532 vizualizari

 

Reteta o avem de la bunica mea, de prin judetul Iasi, si le-am facut impreuna cu mama mea… doar tatal meu mananca sarmalele astea :D cand eram mica mancam la tara si-mi placeau foarte mult :p

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg slanina impanata cu carnita
  • 300 g slaninuta afumata impanata
  • 6 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 400 g orez
  • O varza murata
  • Sare, piper
  • Cimbru
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 linguri cu ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu jumări:


Varza se lasa la desarat.


Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins.


Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic.


Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul ceaunului sis a se arda.


Dupa ce jumarile s-au facut se scot pe un servetel, ca sa absoarba untura.


Intre timp, taiem ardeiul si cepele cubulete iar morcovul se da pe razatoare.


Intr-o cratita punem la incins uleiul si peste punem legumele la calit.


Cand sunt aproape calite punem pasta de tomate si amestecam bine.


Peste legumele calite punem jumarile scurse de untura si amestecam bine bine.


Orezul il punem la umflat la foc mic cu 200 ml apa.


Dupa ce am facut orezul amestecam cu compozitia de jumari cu legumele calite.


Punem sare, piper si cimbru dupa gust.


Cu aceasta compozitie facem sarmalutele cu varza.


Eu le-am facut intr-un ceaun mare.


Pe fundul ceaunului se pune o farfurie cu fundu-n sus iar peste farfurie varza tocata.


Asezam sarmalutele iar printre randuri punem slaninuta afumata, taiata feliute.


Deasupra se pun iar frunze de varza taiate.


Punem apa in ¾ din ceaun si punem la foc mediu pe aragaz. Trebuie din cand in cand sa miscam ceaunul ca si cum il invartim pentru a se amesteca bine gusturile.


Cand sunt aproape facute le dam 30 de min la cuptor. Eu le-am fiert 6 ore :D


Se mananca cu ardei iuti iuti, pentru a taia greata de la jumari.:D



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

eu consider ca sarmalele sunt fierte atunci cand nu ti se strepezesc dintii de la varza :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu jumări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (10)

ionix 1

09.03.2010, 13:49

mersic Carmencitta...

nadina73 1

29.03.2010, 15:56

cred ca sant super bune dupa retet cu siguranta sant foarte gustoase cu kaizer cred ca merge nu?

ionix 1

31.03.2010, 17:24

nu stiu ce gust au avut... dar cred c-ar merge si kaizerul...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale coapte