Sarmale cu nuci si seminte

de simona72 in Mancaruri de post, 4 Mar 2013 | 14745 vizualizari

 

Duminica cind am fost in vizita la parintii mei, mama gatea aceste sarmale. Varza era aleasa si atunci facea compozitia. Mama a zis ca aceste sarmale le-a mincat mai demult la niste neamuri in Moldova. Eu cred ca se fac peste tot la tara, sarmalele se pot umple cu tot felul de compozitii mai ales atunci cind suntem in post. Ce pot sa va spun despre ele este ca mie mi-au placut, fiului meu la fel, doar sotul cind a auzit s-a cam strimbat , dar concluzia generala este ca au fost bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • o ceasca orez
  • o ceasca seminte de floarea soarelui
  • o ceasca seminte de dovleac
  • o cana nuci
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu nuci si seminte:

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent.

Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca data prin robot,dar nu o macinam f marunt ca pt prajituri ci o lasam putin mai mare, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui. Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca pina se incorporeaza toate ingredientele si se umplu foile de varza cu aceasta compozitie pina dam forma de sarmale.

Se pun in cratita in care am pus pe fundul vasului varza murata tocata marunt, am pus sarmalele, am mai adaugat varza tocata marunt, apoi am pus apa sa treaca de sarmale, am mai stropit pe deasupra cu putin ulei de masline si am dat la foc pina acestea s-au fiert. Noi le-am servit cu smintina.

TIPS-URI

1

ce nu a facut mama si asi fi facut eu era ca asi fi prajit putin nuca si semintele, cred ca ar fi intensificat mai bine gustul acestora

2

noi am fiert sarmalele la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu nuci si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 08:41

interesanta reteta

simonacallas 1

25.03.2014, 08:38

Nu am mancat niciodata, dar as manca

Ani123 1

19.05.2023, 13:45

Buna ziua! Mi se pare multa ceapa, ați scris 1 kg

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ciuperci