Sarmale cu oua

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2018 | 5958 vizualizari

 

,, Reteta romaneasca "
 Pana acum 10 ani nu am auzit de oua in sarmale . Pe la noi prin zona nu se folosesc ouale la sarmale . Imi parea  un aport caloric  inutil.de aceasta data  pentru ca am avut o carne de porc si legume am zis ca poate ca oul va ajuta la legarea compozitiei . Bineinteles ca am testat aceasta modalitate de preparare a sarmalelor din pura curiozitate . Sarmalele au fost reusite ,cu compozitia bine legata, pe placul meu  . De altfel mie nu-mi plac sarmalele prea ,, imprastiate "'  :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc macinata [ de casa]
  • 300 gr carne afumata din ciolan porc
  • 200 gr jambon semiafumat
  • 150 gr pasat[ crupe de porumb]
  • 150 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri mari cu pasta de rosii
  • 2 linguri cimbrisor verde tocat
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 varza mica murata
  • 1/4 varza verde
  • iaurt grecesc pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu oua:

  1. Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . 
  2. Se scurge pasatul de excedentul de apa .
  3. Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .
  4. Se curata si se spala legumele .
  5. Ardeiul si prazul se toaca marunt .
  6. Tocati marunt si jambonul semi-afumat . Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .
  7. Toate acestea se calesc usor in ulei . sarati si piparati .
  8. Adugati la amestecul de legume si jambon , orezul si pasatul .
  9. Mai prajiti cateva minute cu grija sa nu se arda .
  10. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca putin .
  11. Incorporati carnea tocatasi cimbrisorul  tocat  ,amestecati .
  12. La sfarsit se sparg doua oua si se amesteca in restul compozitiei .
  13. Se pregatesc frunzele de la varza murata .Se taie nervurile mai groase . Daca frunzele sunt prea mari se impartesc in jumatati .
  14. In cazul care varza  murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece  timp de cateva ore .
  15. Varza verde se taie in fasii subtiri .
  16. Pasta de rosii se dilueaza intr-o  cana cu apa calduta .
  17. Se impacheteaza sarmalele  punand amestecul cu carne in frunza de varza acra .
  18. Se aseaza sarmalele intr-un vas . De aceasta data eu am folosit un vas din fonta cu peretii grosi .
  19. Deasupra sarmalelor am pus varza verde taiata fasii , carnea afumata si ardeiul iute taiat rondele ..
  20. Sarati , turnati deasupra pasta de rosii diluata cu apa , stropiti cu putin ulei .
  21. Daca este nevoie se mai toarna apa , atat cat aceasta sa ajunga pana la nivelul sarmalelor .
  22. Se vor fierbe in aburi . noua ne plac sarmalele cu bobul bine infoiat dar nu fierte pana se flescaiesc .
  23. Acoperiti vasul cu capac si dati la cuptor timp de o ora .
  24. Scoateti capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca usor .
  25. Serviti sarmalele insotite de iaurt gras sau smantana [ dupa plac ].Presarati pe deasupra cimbrisor verde pentru o nota de prospetime .

                                 Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

In cazul care varza murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece timp de cateva ore .

2

Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .

3

Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .

4

Verificati prospetimea oualor . Spargeti pe fiecare in parte . Galbenusul trebuie sa fie omogen de culoare galbena ,galben-portocaliu la cele de casa . Albusul trebuie sa fie clar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

29.12.2018, 13:50

Reli , sa prepari !! Si sa postezi

mihaelar63 1

29.12.2018, 13:50

Rocsi , in zona ta este ceva obisnuit Eu doar ,, mare "" am aflat )

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 11:03

cele mai bune sarmalute!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne