Sarmale cu piept de pui si ciuperci

de cristeena20 in Pui, 9 Mai 2020 | 3790 vizualizari

 

Din curiozitate am incercat sa fac sarmale cu ingrediente diferite -cu piept de pui, bacon ,ciuperci si carnati-au iesit minunate.Le-am fiert in vasul de lut minune -tajine. Au iesit perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 piept de pui mare
  • 1 cana de orez
  • 1 bucata bacon
  • 1 bucata carnat afumat
  • 7-8 ciuperci proaspete
  • boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi
  • 2-3 rosii din conserva
  • foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu piept de pui si ciuperci:

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. 

Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.

Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si carnea-amestecam, adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde.

Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele.

Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala.

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de tei