Sarmale cu varză dulce

de ionix in Porc, 18 Oct 2010 | 5822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa de porc
  • o varza mai marisoara ~ 2 kg
  • o cana mica cu orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • piper, sare
  • cimbru
  • marar
  • 600 ml
  • bete de marar
  • foi de dafin
  • 200 g costita afumata sau slaninuta afumata
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varză dulce:

Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.

In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Se spala pulpa si apoi se da pe masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins iar apoi pui si orezul. Se lasa 4-5 minute si adaugam pasta de tomate. Se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se lasa la racit iar apoi se pune peste carne.

Peste amestecul de carne se pun: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Se amesteca bine iar cu aceasta compozitie vom infasura sarmalele.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, se aseaza bete de marar si cotoare de varza. Asezi sarmalutele iar printre ele pui cimbru si foi de dafin, dar in cantitati reduse. Printre ele poti pune si costita afumata sau slaninuta.

Preparare zeama pentru sarmele:

Fierbi 300 ml de bors cu apa, apa cam cat cuprinde vasul cu sarmale. Borsul il lasi sa dea intr-un clocot iar apoi pui pasta de gogosari peste. Acest amestec il torni peste sarmale.

Vasul cu sarmale se da la cuptor, la foc foarte mic, si se lasa sa fiarba mocnit. Eu le fierb cam 6-7 ore. Inainte de a le scoate din cuptor, gustati o sarma pentru a vedea daca sunt facute. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a ajuns varza si am umplut inca doi ardei.

2

Daca vrei sa le faci scazute le vei pune in oala de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

18.10.2010, 19:42

@Roxy... pai, doar seman cu tine

kamy 1

18.10.2010, 23:31

asta am vrut sa fac si eu azi...dar in piata m-am razgandit...buneeee5 f

SENO 1

13.08.2011, 18:13

mmmmm cu mamaliguta merg de minune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!