Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 3744 vizualizari

 

Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 500 g spată de porc;
  • 35-40 frunze viţă de vie;
  • 150 g orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 1 felie rădăcină de ţelină;
  • 1 legătură mărar;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 400 mL roşii în bulion (o cutie mică),
  • 1 ou (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă:

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.


Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc.


Se pregăteşte compoziţia:


- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;


- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;


- la final se adaugă orezul;


Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele.


Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper.


Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.


Poftă bună!




TIPS-URI

1

Cratiţa se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:54

Si noua ne plac sarmalutele in foi de vita.. dar de curcan n-am mai facut de mult timp..

Cris2711 1

18.09.2012, 11:34

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:56

In frunze de vita sunt preferatele mele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan