Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 2219 vizualizari

 

Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 500 g spată de porc;
  • 35-40 frunze viţă de vie;
  • 150 g orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 1 felie rădăcină de ţelină;
  • 1 legătură mărar;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 400 mL roşii în bulion (o cutie mică),
  • 1 ou (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă:

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.

Se toacă pieptul de curcan şi  spata de porc. 

Se pregăteşte compoziţia: 

- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;

- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;

- la final se adaugă orezul;

Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele. 

Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper. 

Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.

Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Cratiţa se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-0
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-1
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-2
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-3
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-4
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă-5

COMENTARII (21)

Sim0na

Sim0na 1

17.09.2012, 22:54

Si noua ne plac sarmalutele in foi de vita.. dar de curcan n-am mai facut de mult timp..

Cris2711

Cris2711 1

18.09.2012, 11:34

mihaelar63

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:56

In frunze de vita sunt preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!