Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 2449 vizualizari

 

Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 500 g spată de porc;
  • 35-40 frunze viţă de vie;
  • 150 g orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 1 felie rădăcină de ţelină;
  • 1 legătură mărar;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 400 mL roşii în bulion (o cutie mică),
  • 1 ou (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă:

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.


Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc.


Se pregăteşte compoziţia:


- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;


- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;


- la final se adaugă orezul;


Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele.


Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper.


Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

Cratiţa se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:54

Si noua ne plac sarmalutele in foi de vita.. dar de curcan n-am mai facut de mult timp..

Cris2711 1

18.09.2012, 11:34

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:56

In frunze de vita sunt preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac