Sarmale in foi de varza acra si afumatura

de Gicuta in Porc, 13 Feb 2016 | 16404 vizualizari

 

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale!
Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata de porc
  • 600 g coasta afumata
  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra si afumatura:

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat  2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.

Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand carne in centrul fiecarei foi de varza, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.

Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand  printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul  direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii.

Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

13.02.2016, 21:21

Sunt aha buneeee...Sarmalute am facut si eu, dar fara afumatura!

chrristian75 1

14.02.2016, 13:31

Acum le fac si eu....sper sa iasa atat de bune pe cat de bine arata ca nu mai pot de pofta!!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:46

Si eu am pofta de ele :">

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat