Sarmale in foi de vita

de elucubratiiculinare in Vita, 15 Oct 2012 | 2089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie ~ 50 bucati,
  • 500 g carne vita,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceasca orez,
  • 1 legatura de marar,
  • 500 ml suc de rosii,
  • sare, piper, boia dulce/ iute.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.


Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.


Intr-o cratita destul de inalta, punem 4-5 foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc. Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface. Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem alte 4-5 foi de vita. Adaugam sosul de rosii, 2-3 cani de apa si 2-3 linguri de ulei. Le dam la cuptor pentru ~ 90 minute.


Servim cu iaurt sau smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:46

multumesc Mihaela11_jo, chiar nu stiam.
Dar acum stiu de ce sarmalutele mele au fost atat de bune si de fragede, ca eu le-am cules cu manuta mea de la bunica din curte (si ea are stuguri negri acolo ).

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:47

multumesc pt apreciri tuturor

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:48

sa nu va imaginati ca le-am cules acum, sunt culese in primavara, le-am oparit un pic atunci , apoi le-am pus in congelator

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb