Sarmale in oala de lut

de DanaModog in Porc, 19 Dec 2014 | 1846 vizualizari

 

Eu fac sarmale mai mult cand vin ai mei la mine. Parintilor mei le plac foarte mult sarmalele si mai ales daca sunt cu varza acra si mai au si smantana pe langa. Sarmalele acestea cu costita le-am facut in vara si a fost prima data cand le-am facut in oala de lut si nu va soun ce emotii am avut ca nu cumva sa se sparga oala sau sa raman cu manierele in mana si sa culeg sarmalele de pe jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza acra (2 kg)
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcove
  • 2 cepe
  • 300 g costite afumate
  • 3 sorici
  • Ulei
  • Apa
  • 200 ml bulion
  • Cimbru
  • Marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in oala de lut:

Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper.


Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o frunza mare de varza. Facem sarmalutele si le aranjam in oala de lut impreuna cu costita si soricii. Punem apa si le dam o ora la cuptor cam 60 de minute, dupa adaugam bulionul si le mai lasam 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

reisnaor_2006 1

19.12.2014, 09:45

deja mi-e foame

iri_iri 1

19.12.2014, 23:13

La sarmale inainteeeeeeeeeee

Rocsi 1

20.12.2014, 23:34

Abia astept sa fac si eu acum de sarbatori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman