Scarita afumata de porc cu varza

de elucubratiiculinare in Porc, 19 Dec 2017 | 2441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varză dulce de aprox. 1,5 kg
  • 500 g scăriță afumată de porc
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml borș
  • 3 roșii foarte coapte sau o conservă cu roșii
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 lingură cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita afumata de porc cu varza:

Varza se taie fideluță, se amestecă cu o lingură sare, se freacă bine și se lasă să se înmoaie pentru minim 20 minute.

Între timp călim o ceapă tocată mărunt în ulei, adăugăm scărița de porc și o cană cu apă. Adăugăm varza și lăsăm la foc mic pentru aprox. 30 minute, amestecând ocazional. Dacă folosiți roșii proaspete, acestea se opăresc, se înlătură pielița și se toacă mărunt. Se adaugă borșul, cimbru, boiaua și roșiile peste varză și se amestecă. Se dă la cuptor pentru aprox o oră.

Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita afumata de porc cu varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie