Sarmale in varza murata

de Gicuta69 in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2015 | 1764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate potrivite
  • 1 kg de carne tocata (porc si vita)
  • 3 cepe mari
  • o cescuta cu orez
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in varza murata:

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore.


Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza.


Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase.


Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza ,carne( cat o nuca), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza (varza tocata) si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru,si deasupra punem iarasi frunze de varza ( varza tocata), adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere.Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru circa 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

deyutzky 1

19.05.2015, 19:17

delicioase

Rocsi 1

19.05.2015, 21:21

Buneee, dar ce buneeee!

RuxyRux 1

19.05.2015, 22:34

Arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti