Sarmale in varza murata

de Adele in Vita, 28 Sep 2015 | 1566 vizualizari

 

Tot am poftit la samalute si nu am mai rezistat..deci cu calm m-am pus pe treaba ..stiu ca nu sunt perfecte dar sunt delicioase ,pe cuvantul meu :D :p

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cepe potrivite.
  • 2 morcovi.
  • 400 gr carne de vita.
  • 100 gr carne de porc.
  • 4-5 linguri suc de rosii.
  • 100 gr orez.
  • sare.
  • piper.
  • 2 linguri de ulei.
  • condiment special pentru sarmale(dupa gust)
  • 1 lingura de faina.
  • foi de varza murata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in varza murata:

Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care amestecul de carne macinata,sucul de rosii(sau daca nu puteti pune 2 linguri de bulion) ,se adauga orezul,faina,se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust .Se lasa la foc potrivit pentru cateva minute dupa care se daala o parte.Eu am cumparat foi de varza murata pentru invelit sarmale,voi puteti folosi si o varza intreaga sau foi de vita de vie .


Foile de varza se desfac una cate unsa si se clatesc sub apa rece,se ia bucata cu bucata si se curata de cotor(parte mai tare a frunzei) se pune cu o lingura de umplutura si se se da forma saralei ,pana cand se termina umplutura.Intr-un tuci de aluminiu(sau o oala incapatoare ) se formeaza un strat de varza (din cateva frunze si cotoare) se aseaza sarmalele una cate una se adauga apa ,deasupra se pun felii de rosii si bucati de sunca afumata ,se dau la foc mic pentru 2 ore chiar si mai mult.Se lasa la racit si se servesc cu smantana .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.09.2015, 20:33

Imi plac mult cu varza murata

Adele 1

28.09.2015, 21:07

Rux

Adele 1

28.09.2015, 21:12

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ostropel din manzat Godina