Vita Wellington

de AnAmAryAnA in Vita, 23 Mar 2013 | 5538 vizualizari

 

Va prezint o reteta pentru un meniu de Duminica copios cu care sa uimiti invitatii.Provine din Anglia,iar eu o stiu de la mama mea.(lucreaza acolo de multi ani).Sper sa va placa.Iubitul meu a fost innebunit......asta asa ca sa ma laud si eu putin.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de carne de vita(de preferat cat mai macra)
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 5-6 ciuperci
  • 2 pachete de aluat congelat
  • 200 gr de prosciutto crudo
  • 2 linguri de smantana
  • o mana de marar verde
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • petru garnitura am folosit:
  • 200 gr fasole verde congelata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei capia portocalii
  • ulei de masline,otet si zahar
  • unt
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita Wellington:

Incepem cu bucatile de carne pe care le condimentam cu sare si piper(sau ce va place)si le punem la prajit cu o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.Le prajim bine pe toate,toate partile sa ne asiguram ca se vor inchide toti porii bine.Cand sunt gata rumenite le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Tocam ceapa uscata si cea verde si le punem la calit in ulei de masline.Apoi punem ciupercile sa se caleasca si ele cu ceapa si le lasam pana scade bine toata apa lasata de ciuperci dupa care adaugam smantana si mararul tocat marunt.Condimentam dupa gust cu sare si piper.(nu prea multa sare pentru ca folosim prosciutto si e destul de sarat).Cand e gata lasam sa se raceasca.

Cat se racesc carne si ciupercile cu smantana putem face garnitura.E optionala puteti face doar o parte din ea deoarece e destula.Eu le-am pus pe amandoua pentru ca se imbina perfect gusturile de acru-dulce-picant,dar si culorile.

Deci sa ne apucam de treaba.Punem fasolea verde asa congelata intr-o tigaie antiaderenta punem untul peste si acoperim cu un capac etans daca se poate sau sa fie cat mai fix pe tigaie.Le lasam sa se faca la foc potrivit.Intre timp curatam usturoiul il taiem felii si il punem la calit impreuna cu fasolea.Mai lasam sa se caleasca vreo 5 minute si e gata prima parte de garnitura.

Pentru cea de a-2-a parte,adica ardeii agro-dolce procedam astfel.Taiem toti ardeii fasii(folositi cat mai multe culori,puteti pune si galben si verde,eu atatia am avut in frigider)si ii punem la calit in 2 linguri de ulei de masline.Cand s-au calit ii scoatem iar in uleiul ramas adaugam 1 lingura de zahar si una de otet de mere si amestecam pana se evapora otetul bine dupa care punem ardeii iar,si ii mai lasam 2 minute cu capacul pus.Si avem si cea de-a-2-a parte de garnitura gata.

Revenim la carne.Luam aluatul(deongelat intre timp) pe care il taiem in 2 bucati.Dintr-o bucata facem o foaie cat de subtire putem.E ok cam cat am reusit eu sa-l intind.(aveti grija sa nu il rupeti).Punem pe foai in mijloc vreo 3 felii de prosciutto,cam 2 linguri din copozitia de ciuperci si o bucata de carne peste.Acum vine partea interesanta cand trebuie indepartat excesul de aluat.Deci luam un cutit si decupam aluatul intr-o forma de cruce zic eu.Adica taiati colturile(sper sa intelegeti din poza).Apoi ungem marginile cu ou sa se lipeasca si le lipim una peste alta sa facem un portofel.Il intoarcem invers si din resul aluat(adica bucatele decupate am facut niste frunzulite sa pastrez traditia-asa facea bunica mea)Cand am terminat una o bagam in frigider pentru ca altfel aluatul se va inmuia cat le facem noi pe celelalte si nu e bine,isi pierde forma.Asa procedam si cu celelalte bucati de carne ramase.

La sfarsit mie mi-a mai ramas aluat pe care l-am folosit.Nimic nu se arunca.Am facut niste rulouri umplute cu prosciuto si cascaval,si alte portofele mai mici pe care leam umplut cu amestecul de ciuperci si cascaval.Inspirativa din poze.

Revenim la carnea noastra.Cand am terminat de facut toate bucatile de carne le punem pe tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Punem si rulourile si orice altceva am mai facut si le ungem toate cu ou.La portofele de vita nu uitati sa faceti o gaurica mica in mijloc pentru a permite aburului sa iasa altfel aluatul va iesi moale si nu crocant asa cum trebuie.Dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.Pana devin aurii deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

rulourile cu prosciutto si cascaval se pot servi ca antreu sau in orice moment al zilei(la mine s-au mancat pe loc).

2

vita wellington o servim cu garnitura preparata,sau orice alta garnitura va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Wellington" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington