Picioare de vaca cu naut

de cristeena20 in Vita, 16 Noi 2012 | 6151 vizualizari

 

E o reteta tipica portugheza. Diferenta dintre picioarele de porc si cele de vaca e ca acestea din urma au mai mutla carne si sunt mai gelatinoase. Eu una le prefer celor de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de vaca (aici li se spun maini:))
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • 3 morcovi
  • 150 gr bacon
  • vin alb
  • pasta de tomate
  • carnat afumat
  • 500 gr naut din conserva
  • sare, piper, tabasco, coriandru verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de vaca cu naut:

Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel verde, usturoi, praz si sare.(daca ati tinut picioarele in sare cuc ateva zile inainte - ceea ce e recomandat pentru un gust bun nu mai aduagatio sare)


Intre timp pregatim sosul: Tocam marunt ceapa, usturoiul. Il punem intr-o cratita incapatoare si le calim in ulei d emasline pana devin aurii. Adaugam Morcovii taiati cubulete, baconul- mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam apoi carnatul, pasta de tomate, vinul alb. Potrivim de sare, piper, piri-piri .


Carnea fiarta se scoate din apa- o taiem cuburi (eventual o dezosam daca preferam asa). Lasma apa deo+arte. In cratita cu sos adaugam carnea si nautul scurs bine de apa din conserva si turnam peste din apa de pe carne (strecurata). Se lasa sa fiarba toate asa impreuna cca 15 minute- Presaram coriandru la final.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de vaca cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.11.2012, 19:39

Alexandra Elena 1

16.11.2012, 22:03

foarte buna mancarica

Sim0na 1

16.11.2012, 23:17

N-am mancat niciodata... dar cred ca-i buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de naut cu afumatura