Chiftelute in aluat de bere

de Lavinia in Vita, 20 Noi 2012 | 1848 vizualizari

 

Bineinteles ca nu m-am putut abtine la aceste delicioase chiftele si am "furat" si eu reteta de la gaby_d .Multumesc pentru reteta! Prima data am facut de proba intr-o tava mai mica sa vedem cum sunt,le-a mancat iubitul meu pe toate:)) Trebuiau sa vina ai mei de la servici si am mai bagat o tura la cuptor.Am modificat putin reteta,ce-i drept ca am avut niste chiftelute de ieri gata facute!Au mers de minune alaturi de un sos picant de rosii...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -1 pliculet drojdie uscata
  • -250 ml bere
  • -5 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata de porc/vita
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 50 g miez de paine inmuiat in lapte/apa
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulion
  • 2 feliute slanina afumata tocata marunt
  • Sos:
  • 200 ml suc de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita secretul gustului
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 foi dafin
  • patrunjel proaspat
  • piper
  • 2-3 feliute ardei iute
  • 20 ml ulei masline
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios.


Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai sus eu le-am avut gata prajite de ieri)


Am impartit aluatul in 15 parti egale si am pus in mijlocul fiecarei bucatele o chifteluta. Am stras marginile bine si am aplatizat usor.


Am uns un vas termorezistent cu unt si am introdus chiftelutele la cuptor pentru 35 de min.(Eu le-am uns cu galbenus si am presarat putin sare pe ele


Pentru sos am pus sucul de rosii pe foc impreuna cu apa ,usturoiul,ardeiul iute si foile de dafin. Am amestecat faina cu uleiul de masline si am mai lasat sa fiarba 10 minute.Am mai adaugat zahar,,secretul gustului si patrunjel proaspat tocat.Este un sos dulce/picant delicios








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lavinia 1

21.11.2012, 22:10

Multumesc mamaie

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:50

interesanta reteta

Lavinia 1

24.10.2013, 21:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.