Sarmale invelite in frunza de plop

de sasha in Vita, 23 Mai 2013 | 2632 vizualizari

 

Probabil va suna ciuadat, dar gustul este incantaor de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g frunze de plop
  • 500g carne de vitel
  • 500g carne de porc
  • 100 g slanina afumata
  • 200g ciuperci
  • 5 linguri tomate ( 50 ml pentru apa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura busuioc
  • 100g orez
  • 3 cepe verzi
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin
  • 2 l apa
  • smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale invelite in frunza de plop:

Frunzele de plop le oparim si le taiem coditele. Carnea o dam prin masina de tocat cu jumatate din slanina, ceapa ,ciupercile si verdeturile se toc marunt ,le adaugam peste carne, la fel si tomate,`orezul, ouale si gustam de sare si piper Luam cate 2 frunze de plop ,le ipreunam si le umplem cu putina compozitie, le rulam si in capete le infigem in interior, ca sa nu se desfaca.


Luam o oala adanca, de preferat sunt cele din lut, daca ne-au mai ramas din frunzele de plop se pun la fundul oalei si se randuiesc sarmalale, printre ele adaugam slanina si foi de dafin. Combinam cele 50 ml de tomate cu 2 l de apa, amestecam si turnam peste sarmale. Dam la foc mic pentru 2 h si jumatate. Cand scade din apa mai adaugam de fiecare data cam mai este nevoie.


Se servesc cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale invelite in frunza de plop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

sasha 1

24.05.2013, 09:58

serendipity 1

29.05.2013, 20:09

Se fac sarmale si in foi de fasole !

sasha 1

29.05.2013, 21:44

tot ce e posibil

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateu de ficat

ieri la 23:18

Fursecuri duo

de GeorgiG 5

ieri la 22:59

Salata de sparanghel cu hering

ieri la 22:56

Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)

ieri la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vita