Sarmale invelite in frunza de plop

de sasha in Vita, 23 Mai 2013 | 1674 vizualizari

 

Probabil va suna ciuadat, dar gustul este incantaor de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g frunze de plop
  • 500g carne de vitel
  • 500g carne de porc
  • 100 g slanina afumata
  • 200g ciuperci
  • 5 linguri tomate ( 50 ml pentru apa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura busuioc
  • 100g orez
  • 3 cepe verzi
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin
  • 2 l apa
  • smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale invelite in frunza de plop:

Frunzele de plop le oparim si le taiem coditele. Carnea o dam prin masina de tocat cu jumatate din slanina, ceapa ,ciupercile si verdeturile se toc marunt ,le adaugam peste carne, la fel si tomate,`orezul, ouale si gustam de sare si piper Luam cate 2 frunze de plop ,le ipreunam si le umplem cu putina compozitie, le rulam si in capete le infigem in interior, ca sa nu se desfaca.


Luam o oala adanca, de preferat sunt cele din lut, daca ne-au mai ramas din frunzele de plop se pun la fundul oalei si se randuiesc sarmalale, printre ele adaugam slanina si foi de dafin. Combinam cele 50 ml de tomate cu 2 l de apa, amestecam si turnam peste sarmale. Dam la foc mic pentru 2 h si jumatate. Cand scade din apa mai adaugam de fiecare data cam mai este nevoie.


Se servesc cu smantana!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale invelite in frunza de plop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

sasha 1

24.05.2013, 09:58

serendipity 1

29.05.2013, 20:09

Se fac sarmale si in foi de fasole !

sasha 1

29.05.2013, 21:44

tot ce e posibil

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin