Sarmale invelite in frunza de plop

de sasha in Vita, 23 Mai 2013 | 2975 vizualizari

 

Probabil va suna ciuadat, dar gustul este incantaor de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g frunze de plop
  • 500g carne de vitel
  • 500g carne de porc
  • 100 g slanina afumata
  • 200g ciuperci
  • 5 linguri tomate ( 50 ml pentru apa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura busuioc
  • 100g orez
  • 3 cepe verzi
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • foi de dafin
  • 2 l apa
  • smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale invelite in frunza de plop:

Frunzele de plop le oparim si le taiem coditele. Carnea o dam prin masina de tocat cu jumatate din slanina, ceapa ,ciupercile si verdeturile se toc marunt ,le adaugam peste carne, la fel si tomate,`orezul, ouale si gustam de sare si piper Luam cate 2 frunze de plop ,le ipreunam si le umplem cu putina compozitie, le rulam si in capete le infigem in interior, ca sa nu se desfaca.

Luam o oala adanca, de preferat sunt cele din lut, daca ne-au mai ramas din frunzele de plop se pun la fundul oalei si se randuiesc sarmalale, printre ele adaugam slanina  si foi de dafin. Combinam cele 50 ml de tomate cu 2 l de apa, amestecam si turnam peste sarmale. Dam la foc mic pentru 2 h si jumatate. Cand scade din apa mai adaugam de fiecare data cam mai este nevoie.

Se servesc cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale invelite in frunza de plop" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman