Snitele de vitel in sos de ceapa

de T I M E A in Vita, 6 Apr 2014 | 3411 vizualizari

 

Oare e cineva care nu a mancat macaroane/paste cu tot felul de tocanite cu carne? Eu zic ca nu sau cel putin nu cei din generatia mea :). Eu nu am facut tocmai o tocanita ci niste carne batuta si prajita in sos de ceapa. Super buna mancarea, servita cu muraturi si e si foarte satioasa.
Mie clar imi aduce aminte de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • oregano uscat
  • un pic de chili (doar daca va place mai picant)
  • 2 cani de apa
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
  • Garnitura:
  • 250 gr paste fusili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de vitel in sos de ceapa:

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.


Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)


Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.


Adaugam ceapa tocata marunt, apoi ardeiul tocat si amestecam si lasam sa se caleasca 2-3 minute.


Turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand sau miscand tigaia.


Adaugam daca mai e nevoie un pic de sare si chili. Cand carnea este aproape fiarta adaugam si usturoiul tocat marunt si oregano uscat.


Luam de pe foc cand carnea este fiarta. Daca mai e nevoie mai adaugam intre timp putina apa, dar sa fie fierbinte.


Pastele le fierbem conform isntructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.


Servim snitelele in ceapa, puse in farfurie peste paste. Iar daca mai avem si muraturi bune de la tara, pranzul este perfect.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti da snitelele prin faina inainte de a le praji, eu nu le fac mereu asa

2

Adaugati orice verdeturi va plac

3

Se pot servi si cu piure de cartofi sau cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vitel in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 14:49

laura_n 1

07.04.2014, 17:18

biig like!

T I M E A 1

07.04.2014, 17:47

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Bamyah"-Mancare de bame cu carne de vita-specific arabeasca