Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

de katty in Vita, 22 Oct 2014 | 1471 vizualizari

 

Un risotto dulceag si aromat alaturi de o friptura inabusita ..

 

INGREDIENTE

  • 150 gr orez de risotto(arborio)
  • 2 sfecle rosii medii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • hrean proaspat ras
  • 150 gr iaurt
  • 2 foi de dafin
  • 600 gr pulpa de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita:

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .

Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul s-a inmuiat bine si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .

Taiem pulpa in felii mai grosute pe care le punem la fiert cu apa si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare si lasam sa sece bine .

Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet. Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de hrean .

 

TIPS-URI

1

o oala minune reduce semnificativ timpul de preparare a carnii de vita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.10.2014, 21:18

Gherca Daniela 1

23.10.2014, 00:02

MotanLaOale 1

23.10.2014, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Portofele din carne cu surprize