Sarmale pentru Craciun 2015

de Constelatialeu in Porc, 23 Dec 2015 | 2508 vizualizari

 

M-am jucat nitel, ca asa-mi place mie, am folosit ceapa verde si am facut un capac din faina si apa, un fel de test....

 

INGREDIENTE

  • 1,600 kg carne de porc tocata
  • frunzele de la 6 legaturi de ceapa verde
  • 5 cepe albe mici
  • foi de varza -70 buc
  • varza tocata cca 1 kg
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • carne afumata
  • 1 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras rosu
  • Pentru crusta
  • faina+apa
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale pentru Craciun 2015:

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in tuci, calim cca 15 min, amestecand sa nu se lipeasca orezul. Apoi rasturnam ceapa si orezul peste carnea tocata, amestecam si potrivim de sare si piper. Dupa aceea ne apucam sa impaturim sarmalele, luam cate o frunza de varza un pic de carne si infasuram sarmaua. Mi-au iesit 70 de sarmale nu foarte mari, cat sa musti de doua ori din ele. 30 de sarmale le-am trimis soacrei, nu sa ma pun bine cu ea, ca sunt bine oricum..... Dupa ce am impaturit toate sarmalele,amestecam varza tocata cu amestecul de rosii si ardei, taiem bucatele carnea afumata si bucatele de slanina. Apoi incepem sa asezam in cratita, un strat de varza, apoi un strat de sarmale, strat de varza, carne afumata,varza tocata, sarmale si deasupra varza tocata. Din faina si apa framantam un aluat pe care il intindem la dimensiunea cratitei, il asezam pe post de capac si intepam din loc in loc capacul. Punem cratita in tava de la cuptor, turnam apa in tava si lasam la fiert in cuptor la foc mediu cca 4 ore, din cand in cand verificam sa avem apa in tava.Cam asta-i toata filozofia pe anul asta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale pentru Craciun 2015" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gicuta69 1

19.01.2016, 13:59

Si acum inghit in sec la sarmalele tale

Panacris 1

23.12.2018, 20:46

Heyyy, cum de am ratat bunăciunea asta? Dar, nah , scuzați, oi fi fost cu butoanele la maxim pe vremea aceea! Minunat, de probat și degustat!

Panacris 1

23.12.2018, 20:48

Tocmai s-au fiert sarmalele dacă intram cu vreo 300 de minute mai devreme, să pregătesc meniul zilei ptr săptămâna viitoare, o comiteam. Dar nicio dată nu-i târziu,sarmale tot facem

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin