Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de mihaelar63 in Multicooking, 21 Iul 2021 | 3382 vizualizari

 

 Sarmalele acestea sunt dintre toate preferatele mele. Frunzele fine si gustoase de vita de vie sunt usor de folosit pentru impachetarea sarmalelor si nu in ultimul rand delicioase. Preparaea la multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune mi-a usurat prepararea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec porc + vita [ eu am avut de la animale de casa ]
  • 600 gr costita porc - afumata la lemn de fag
  • 200 gr slanina afumata - de casa
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml bulion de rosii-de casa
  • 250 gr orez cu bobul mare
  • 5 cepe rosii mici
  • 3 linguri pireu tomate concentrat
  • 1 lingura rasa paprika dulce ungureasca de Seged
  • 1 lingura ardei iuti rosii macinati -conserva de casa
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 ardei iute verde
  • 1 legatura cimbru verde
  • 1 legatura marar verde
  • 50 -60 frunze vita de vie -fragede
  • 3 linguri otet
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune:

  1. Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la sotat .
  3. Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana devine sticlos.
  4. Prin operatiunea de prajire a orezului se sigileaza amidonul din interior si orezul nu va fi lipicios in preparat.
  5. Acum adugati slaninuta taiata cubulete marunte. Ea va elibera gustul bun de usor afumat.
  6. Sarati si adugati piureul de tomate, paprika, pasta de ardei iuti si sare.
  7. Se scoate amestecul intr-un bol incapator si se amesteca cu carnea tocata, piper si putin cimbru verde tocat.
  8. Daca amestecul va pare pra ferm, se poate pune putin bulion sau chiar apa. Acestea vor fi absorbite de catre orez.
  9. Ca sarmalele sa fie gustoase, nu faceti economie la ulei.
  10. Frunzele de vita de vie se oparesc in apa cu sare si otet .
  11. Se taie coditele de la frunze .
  12. Este suficient sa fie scufundate in lichidul ce clocoteste .
  13. Se impacheteaza amestecul de carne in frunzele de vita de vie .
  14. Pe fundul vasului Crock-pot se toarna putin ulei si se pune un rand de sarmale .
  15. Feliati costita afumata . Taiati rondele ardeiul iute .
  16. Se pun toate sarmalel in vas in straturi intercalate de  ardei iute verde cimbru , marar , bulion si costita afumata .
  17. Se toarna apa sa fie pana la nivelul sarmalelor .
  18. Se incheie cu verdeata , bulion si felii de costita .
  19.  Puneti capacul la vas si setati aparatul pe coacere timp de o ora si jumatate .
  20. Serviti sarmalele cu frunze de vita impreuna cu smantana sau iaurt grecesc .
  21. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin operatiunea de prajire a orezului se sigileaza amidonul din interior si orezul nu va fi lipicios in preparat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune