Sarmale speciale

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 10 Apr 2014 | 7550 vizualizari

 

Mereu in aceasta perioada prepar sarmale cu pasat (boabe de porumb macinate mai mare). Baietilor mei le plac foarte mult aceste sarmale chiar daca nu au carne. Anul trecut am pus in ele urzici, acum am avut la indemana doar spanac. Oricum sunt delicioase. Mie imi plac sarmalele copte si picante asa cum le facea bunica :X !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata cu frunze subtiri
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar pasat [ porumb macinat mare]
  • 1 pahar ciuperci tocate
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 pahar ulei
  • 1 morcov mare
  • 6 cepe [ rosie, alba, verde]
  • 4 linguri stafide
  • 4 linguri seminte floarea soarelui decorticate , nesarate
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pata ardei kapia
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 1 crenguta cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale speciale:

Pasatul se spala din mai multe ape .

Se pune la inmuiat macar 2-3 ore impreuna cu orezul si stafidele.

Se desfac frunzele de varza si se curata de nervuri .

Spalati si scurgeti spanacul .

Se curata si se spala legumele.

Ceapa + morcovul+ ciupercile se toaca cu robotul.

Prajiti legumele in o parte din ulei .

Adaugati boia, pasta de ardei si Kapia,marar tocat, sare .

Amestecati,adugati pasatul, orezul si stafidele inmuiate si scurse  de apa.

Nu uitati semintele de floarea -soarelui .

Luati vasul de pe foc,incorporati spanacul maruntit  si putin bulion.

Impachetati sarmalele , asezati-le intr-un vas de lut .

Asezati intre sarmale crenguta de cimbru si restul de marar .

Puneti apa cat sa acopere sarmalele . Stropiti cu restul de ulei si bulion .

Dati vasul la cuptor bine acoperit 45 minute .

Dupa aceasta desfaceti vasul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .

Sarmalele sunt gustoase atat calde cat si reci .

TIPS-URI

1

Daca varza este prea sarata se pune la desarat in apa rece , cateva ore .Se poate schimba apa de cateva ori .La fel se procedeaza si cu afumaturile prea sarate.

2

ATENTIE !!! Pregatirea vasului roman: Se pune sa stea 15-20 minute cu apa sa se ,, hidrateze'' . NU se pune in cuptorul preincalzit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale speciale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ghebe