Sarmale speciale

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 10 Apr 2014 | 4851 vizualizari

 

Mereu in aceasta perioada prepar sarmale cu pasat (boabe de porumb macinate mai mare). Baietilor mei le plac foarte mult aceste sarmale chiar daca nu au carne. Anul trecut am pus in ele urzici, acum am avut la indemana doar spanac. Oricum sunt delicioase. Mie imi plac sarmalele copte si picante asa cum le facea bunica :X !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata cu frunze subtiri
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar pasat [ porumb macinat mare]
  • 1 pahar ciuperci tocate
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 pahar ulei
  • 1 morcov mare
  • 6 cepe [ rosie, alba, verde]
  • 4 linguri stafide
  • 4 linguri seminte floarea soarelui decorticate , nesarate
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pata ardei kapia
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 1 crenguta cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale speciale:

Pasatul se spala din mai multe ape .


Se pune la inmuiat macar 2-3 ore impreuna cu orezul si stafidele.


Se desfac frunzele de varza si se curata de nervuri .


Spalati si scurgeti spanacul .


Se curata si se spala legumele.


Ceapa + morcovul+ ciupercile se toaca cu robotul.


Prajiti legumele in o parte din ulei .


Adaugati boia, pasta de ardei si Kapia,marar tocat, sare .


Amestecati,adugati pasatul, orezul si stafidele inmuiate si scurse de apa.


Nu uitati semintele de floarea -soarelui .


Luati vasul de pe foc,incorporati spanacul maruntit si putin bulion.


Impachetati sarmalele , asezati-le intr-un vas de lut .


Asezati intre sarmale crenguta de cimbru si restul de marar .


Puneti apa cat sa acopere sarmalele . Stropiti cu restul de ulei si bulion .


Dati vasul la cuptor bine acoperit 45 minute .


Dupa aceasta desfaceti vasul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .


Sarmalele sunt gustoase atat calde cat si reci .

 

TIPS-URI

1

Daca varza este prea sarata se pune la desarat in apa rece , cateva ore .Se poate schimba apa de cateva ori .La fel se procedeaza si cu afumaturile prea sarate.

2

ATENTIE !!! Pregatirea vasului roman: Se pune sa stea 15-20 minute cu apa sa se ,, hidrateze'' . NU se pune in cuptorul preincalzit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale speciale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

10.04.2014, 14:41

Interesanta reteta!

Rocsi 1

10.04.2014, 20:15

Arata grozav

Bya Ralu 1

22.04.2014, 18:30

bune!mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu orez si cartofi