Sarmale surpriza

de MotanLaOale in Retete Delikat, 5 Aug 2018 | 1878 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 4 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 300 g pasta de tomate
  • 200 g carnati afumati subtiri
  • 500 g scarita afumata
  • condimente pentru sarmale Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • piper negru macinat Delicat
  • 5-6 foi dafin
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale surpriza:

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin.


Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate.


Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ora.


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.


Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.


Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.


Se pune la racit.


Scarita afumata se taie bucati.


Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece, condimentele Delikat si se amesteca bine.


Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.


Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ). Cand sunt facute toate sarmalele mici, pe o foaie mare de varza se pun 4 sarmale mici si o bucata de carnat formand o sarma mare surpriza.


Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele mari (surpriza) in cerc in cratita.


Se completeaza apoi cu celelalte sarmale mici (121 la mine) iar in mijloc se pune scarita afumata.


Deasupra se pune un strat de varza tocata. Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.


Se pune cratita pe foc 90 de min, la foc mic, agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.


Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C, cel putin 2 ore, dupa care sunt gata.


Se servesc sarmalele surpriza intregi cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

11.08.2018, 16:33

Pffff, ce de sarmaleeee!

Catalina L 1

11.08.2018, 16:49

astea da sarmale, trimite si mie tare bune, bravo

MotanLaOale 1

11.08.2018, 19:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de curcan în sos cremos de ciuperci pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune

ieri la 20:56

Ștrudele cu mere

de Ancutsa 5

pe 22.10 la 17:10

RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune